Gastronomsko putovanje kroz tradicionalne i moderne ukuse
Svaki tanjir je priča u kojoj se susreću istorija, kultura i običaji jednog naroda; prizivaju se lične anegdote, sećanja na ukuse i recepte koji se prenose generacijama, ali je ujedno i priča o savremenim kulinarskim trendovima.
U kuhinji restorana Project 72 otkrivamo zaboravljena jela i sa entuzijazmom, znanjem i strašću približavamo ih idejama našeg vremena. Sa jasnim ciljem da ponudimo posebno i nezaboravno iskustvo.
Jelovnik se zasniva na sezonskim namirnicama, dubokoj ljubavi prema zemlji, sistematičnom istraživanju i uvažavanju gastronomske istorije. Da bismo bojama i mirisima tradicionalnih vojvođanskih i srpskih jela dali novi ton, proučavamo ih i preispitujemo, i nudimo vam našu interpretaciju istih.
Pored klasičnog koncepta (predjelo, glavno jelo, desert), pružamo vam priliku da uživate u originalnim malim tanjirima i podelite radost sa dragim ljudima.
Uvertira (100% domaće)
Pašteta od guščije džigerice
pekmez od crvenog luka, krekeri od oraha
(1,5,8)
Beli urnebes
pikantan; suve šljive, rogač, ljuta paprika
(1,5,14)
Sladoled od ajvara
hrskavi hleb od rogača, ovčija feta (1,5)
Foie gras
Blago gratinirana guščija džigerica, kruška kuvanu u vinu, pekmez od crvenog luka (1,5,8)
Deli&Deli
Sarma
Juneći tartar biftek
Grilovane bukovače
Ječam
Rolnice od sira
Rolnice od spanaća
Dimljena pačetina
Domaća radinost
Mesište u malim dozama
Rolnice biftek
Teleći obraz
Domaća kobasica
Bikov rep
Mali Fish&Zeleniš
Krak hobotnice 90g
Kapesanta
Gambori (3 kom)
Dimljena tuna
Karpaćo tuna i losos
Salate
Spanać
Baš zelena salata
Cvekla
Supice
Domaća supa
Krem supa
Testenine
Pljukanci
Ravioli, tortelini…
Glavno jelo
Prasetina
Rolnice piletine
Juneći jezik
Pačije grudi
Jagnjetina
Biftek 300g
T-bone stejk
Veliki Fish&Zeleniš
File tune
File brancina
Losos
Deserti
Čokoladna torta
Milfei
Krem od kamilice i meda
Cheesecake
Veganski kolač (posno)
Sorbe (posno)
Uvertira (100% domaće)
Pašteta od guščije džigerice
pekmez od crvenog luka, krekeri od oraha
(1,5,8)
Beli urnebes
pikantan; suve šljive, rogač, ljuta paprika
(1,5,14)
Sladoled od ajvara
hrskavi hleb od rogača, ovčija feta (1,5)
Foie gras
Blago gratinirana guščija džigerica, kruška kuvanu u vinu, pekmez od crvenog luka (1,5,8)
Deli&Deli
Sarma
mileram, čips od slanine, krompir
(5)
Juneći tartar biftek
u dimu od hrasta; krem od putera, kornišoni
(3,5,10,13,15)
Grilovane bukovače
praziluk, ovčiji sir, lešnik
(5,8)
Ječam
u kremu od šargare
1,5
Rolnice od sira
hrskave rolnice punjene sirom; med, susam, lan
(1,3,11)
Rolnice od spanaća
hrskave rolnice punjene prazilukom, spanaćem i mirođijom
(1,3)
Teleći jezik
pravi delikates, 28 dana mariniran, 24h kuvan; mus od rena i kozjeg sira
(5)
Predstavljamo vam jedan od pravih delikatesa iz našeg jelovnika, čija priprema traje mesec dana!
Nakon 28 dana mariniranja belim lukom, lovorom i biberom, jezik lagano kuvamo 24 sata, a zatim serviramo uz mus od rena i cvekle, čips od praziluka, bogatu dozu ekstradevičanskog maslinovog ulja i krupne morske soli.
Neprevaziđen specijalitet!
Dimljena pačetina
organske klice, vrući pačiji čvarci, fava (pire od žutog graška)
Domaća radinost
kulen, šunka, turšija, kozji sir
(5)